Orice copil este diferit. Spre exemplu unii chiar din prima zi de cand au venit pe lume accepta suzeta fara niciun fel de problema, iar altii incep sa planga de la prima incercare. Insa este perfect normal si nu trebuie sa va stresati in acest sens. Asa cum am mai spus, copiii sunt diferiti si nu trebuie sa il fortati sa faca ceva impus de societate.

Instinctul de mama te va ajuta sa il cresti si sa ai grija de el in stilul tau propriu si atat timp cat va primi protectie si iubire, unele lucruri vor veni de la sine. Este adevarat, suzeta vine cu mai multe beneficii pentru cel mic, pentru ca acesta nu va putea fi alaptat in permanenta.

Dupa cum bine stim, suptul este un reflex puternic atat la nou-nascuti, cat si copii mici. Fapt pentru care suzeta il va ajuta sa se calmeze, sa adoarma mai repede, dar sa si calmeze colicile. In plus, suzeta este recomandata atunci cand mamicile doresc sa isi dezvete copilul de suptul degetului. Pentru a-l dezvata pe cel mic de suzeta este mult mai usor decat de suptul degetului.

Daca nu am dat suzeta de la inceput, mai incercam dupa?

Este una dintre intrebarile pe care multe mamici si le pun. Mai cu seama pentru copii de peste un an. Raspunsul este da, puteti incerca sa ii dati suzeta, insa, mare atentie, acestea trebuie alese dupa cateva repere, pentru ca cel mic sa sa le poata accepta. In jurul varstei de 1 an copilul are colici, ceea ce inseamna ca va fi agitat, va plange mult, nu prea va dormi. Iata ca in aceasta situatie o suzeta va poate ajuta sa il linistiti.

Cum alegeti suzeta potrivita pentru copilul de un an

Intodeauna vom pune accent deosebit pe calitate. Noi le recomandam cu incredere pe cele de la Frigg, cat si cele de la Bibs. Un lucru pe care noi il stim este ca cel mic le va accepta cu usurinta si totodata il vor calma.

Si asta nu doar pentru faptul ca sunt realizate din materiale de calitate, ci si pentru faptul ca tetina imita perfect sanul mamei. Asta inseamna ca va simti in permanenta ca va fi protejat. In plus, aceasta permite fluxul de aer, fiind echipata cu orificii de aerisire, un aspect important mai ales in perioada in care are colici. Forma suzetelor este predispusa spre exterior, astfel incat sa nu creeze iritatii in jurul guritei. Totodata, in cadrul magazinului nostru le veti gasi in foarte multe forme si designuri. Culorile de asemenea sunt foarte variate, iar cei mici le vor adora.

Este important sa tineti cont de aceste aspecte atunci cand optati sa oferiti o suzeta copilului. Tocmai pentru ca cel mic trebuie sa sa simta confortabil si in siguranta, dar trebuie totodata sa-l si calmeze.

Asadar, chiar daca cel mic a refuzat suzeta inca din primele zile, nu exista o regula in care spune sa nu mai incercati sa ii oferiti suzeta dupa.