rochita

Mai este putin si suntem intampinati de un nou an, unde ne dorim sa fie unul cat mai bun, mai productiv si mai norocos. Lasand la o parte toate problemele si gandurile pe care le-am adunat in anul 2022, deschidem un nou capitol al vietii noastre, tragand o linie si o concluzie despre ce trebuie sa facem pe mai departe.

Suntem incantati de traditiile care inca se pastreaza in zonele din Romania, mai cu seama in mediul rural. Tocmai de aceea in aceasta perioada cautam sa plecam la prieteni sau familie care locuiesc in aceste zone pentru a ne bucura de astfel de traditii. La randul lor si superstitiile nu se lasa mai prejos si multe dintre ele le aplicam an de an pentru a avea noroc. Sunt destul de multe insa am ales doar cateva despre care sa amintim in acest articol. Sa vedem mai exact despre ce este vorba.

Superstitii de Anul Nou

  • Haine noi. Se spune ca in noaptea de Anul Nou toate persoanele, de la mic la mare trebuie sa poarte haine noi, deoarece intram intr-un nou capitol din viata noastra. Ne imbracam in haine de sarbatoare si ne bucuram de trecerea in noul an alaturi de cei dragi. Pentru fetite veti gasi in gama noastra de produse rochita de catifea cu guler brodat. Avem marimi de la 9 luni pana la 3 ani. Este realizata din materiale de calitate si are un design elegant, ideal pentru noaptea dintre ani.
  • Se poarta rosu. Se spune ca in noaptea dintre ani se poarta rosu. Si aici pentru cei mici avem articole vestimentare foarte elegante de culoare rosie. Desigur ca nu toata tinuta trebuie sa fie de acceasi culoare. Puteti opta pentru accesorii rosii. Pentru cei mici puteti alege spre exemplu o suzeta rosie, o caciulita, o pereche de papuci pentru interior si asa mai departe. Este o superstitie ce spune ca aceasta culoare ne va aduce noroc totul anul.
  • Consumati peste. Asa cum pestele inoata prin apa, asa si voi veti trece peste toate provocarile din noul an. Se spune ca in noaptea dintre ani, pestele trebuie sa fie primul aliment ce trebuie consumat pentru ca urmatorul an sa fie norocos.
  • Bani in buzunare. Cei care vor avea bani in buzunare in noaptea dintre ani vor avea parte de bogatii in noul an.

Acestea sunt doar cateva dintre superstitiile pe care oamenii le cunosc si tin cont de ele. Cert este ca in noaptea dintre ani trebuie sa ne bucuram pentru realizarile pe care le-am avut, sa petrecem momente alaturi de familie si de prieteni si sa fim mai optimisti si mai increzatori in perioada care urmeaza.

Traditii de Anul Nou

Ne dorim ca traditiile romanesti lasate mostenire din batrani sa nu se piarda niciodata. Cei mici si cei mari se bucura de mersul cu colinda, cu uratul, cu plugusorul, sorcova si asa mai departe. An de an vedem mai ales la sate cete de mascati ce respecta datinile din batrani. Personaje precum capra, ursul, doctorii, uratii, frumosii, mireasa, caiutii si asa mai departe ura din casa in casa pana in zori.

Sa ne bucuram de aceste traditii minunate ce ne aduc bucurie in suflet la fiecare sfarsit de an.

Echipa Little Prints va ureaza sarbatori binecuvantate alaturi de cei dragi!