Stiati ca… in trecut diversificarea incepea la 3, 4 luni? Din necunostinta de cauza pana la urma, dar acum in continuare sunt valabile regulile legate de recomandarile OMS care spun ca pana la 6 luni un bebelus este bine sa fie hranit exclusiv la san sau cu lapte formula dupa caz. Asta pentru ca sistemul sau digestiv nu este suficient de dezvoltat incat sa faca fata digestiei unor alimente solide.

Incepe si diversificarea, cu mari emotii mai ales pentru parinti - cand credeau ca au intrat pe un fagas normal si au o rutina, totul se schimba, cel putin in plan nutritiv. Inarmati cu multe retete, cu tot felul de produse si cu ceva rabdare, incep si aceasta aventura. Iata cand si de ce este bine sa fie inclusa si supa in meniul de diversificare. Plus, raspunsul multor altor curiozitati despre acest fel de mancare.

Prima supa a bebelusului

Sub o forma mai groasa, un piure mai diluat am putea spune, un astfel de fel de mancare poate fi oricand oferit bebelusului, adica din primele sale zile de diversificare. Ce va face diferenta este componenta acestor supe. Evident, nu vor fi folosite la fel de multe ingrediente precum supa servita adultilor. Spre exemplu, sare nu va fi adaugata in supa mai devreme de varsta de un an. Nu vor fi folosite de asemenea mai mult de doua ingrediente noi, sunt excluse aromele si ierburile.

O supa crema din legume este binevenita. Poate fi servita din bol Mushie, iar pentru acei bebelusi care isi exerseaza deja independenta, pot fi incercate bolurile cu ventuza la baza.

Tipuri de supe pentru primele luni de diversificare: cu linte, cartofi dulci, cu dovlecel, in general lume foarte bine tolerate si indicate la primele mese de diversificare. Pe masura ce bebelusul creste si incercati si altfel de alimente, pot fi incercate supele cu tot mai multe ingrediente. Combinatii apreciate pot fi: legume si carne de pui sau curcan, fasole verde cu carne de vita, legume si couscous.

De ce sa serviti supa bebelusilor

Similar cu efectele benefice pe care le are supa in cazul adultilor si in cazul celor mici vorbim despre hidratare si despre metoda naturala anticonstipatie. Exista o tendinta ca cei care fac trecerea de la scutec la toaleta sau olita, cel putin in ceea ce priveste scaunul, sa simta nevoia de a se abtine. Este retincenta lor fata de marea schimbare. De asemenea, o alta tendinta este de a refuza unele tipuri de mancare, din diverse motive. Prefera mai degraba tot ce e tare si bun de ros, mai ales daca are dureri gingivale. Astfel, sansele sa se constipe sunt mai mari.  Mai ales in cazul celor care au probleme de tranzit, este imperativ necesar sa aiba in meniul zilnic incluse si alimente lichide, precum supele. In fond, este un fel de mancare usor de servit, supa fiind remediu antiraceala de asemenea.

Supa este nutritiva, bine tolerata si are sanse sa devina unul din cele mai placute feluri de mancare. Ati incercat?